Facts in numbers

Farid heeft zich voorgenomen om een bezoek aan alle landen van de wereld te brengen. Hij heeft er inmiddels 171 bezocht (zie hieronder). Met nog 28 te gaan is hij dus aardig op streek.
Header image
Upload UI elementUpload UI element

Welkom op mijn website. Graag introduceer ik mezelf hierbij even kort. Ik ben een tijdgeestonderzoeker, internationaal spreker, auteur van 'Het einde van de midden- en wereldreiziger. In 2005 heb ik Studio Zeitgeist opgericht, gevestigd in Amsterdam. De reis van mijn leven begon toen ik opgroeide in Nederland met mijn Tunesische vader, moeder uit Den Haag en jongere zus. In mijn beginjaren bleek mijn nieuwsgierigheid al tijdens mijn studies Technische Bedrijfskunde en Politicologie.

Gedurende mijn studiejaren ben ik bestuurslid geworden van de LSVb (Landelijke Studenten Vakbond), waar ik de smaak voor (maatschappelijke) transformatie flink te pakken kreeg. Ik raakte ook betrokken bij de European Student Union, wat zorgde voor een internationale focus en waardoor ik kon reizen.

Nadat de wereld de millenniumbug wist te overleven schreef ik me op 2 januari 2000 in bij de Kamer van Koophandel en begon ik al snel samen te werken met de net opgerichte stichting Nederland Kennisland. Later volgende ook nog samenwerkingen met Carl Rohde’s Science of the Time en stichting Coolpolitics. Zodoende presenteerde ik onder andere de live MTV Coolpolitics uitzending met verschillende lijsttrekkers een dag voor de Tweede Kamerverkiezingen.

In 2012 werd ik uitgeroepen tot Trendwatcher van het jaar. Een jaar later voegde de Volkskrant mij toe als jongste persoon op de lijst van de 200 meest invloedrijke mensen van Nederland. En vier jaar later kwam bij boek ‘Het einde van het midden' uit. Het beschrijft wat een samenleving van uitersten betekent voor mensen, organisaties en overheden. Tegelijkertijd schreef ik wekelijks (vijf jaar lang) een column voor Het Financieele Dagblad.

Lezingen

“We hebben Studio Zeitgeist van harte uitgenodigd in Moskou, waar Farid Tabarki een interessante lezing hield over mondiale trends en hoe ze de manier hoe mensen werken, veranderen. Na afloop was hij een van de facilitatoren van een workshop over de impact van deze trends in Rusland. Zijn positieve energie en levendige manier van modereren waren een waardevolle bijdrage aan onze team-buildingdag.”

Renée Jones-Bos
ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in de  Russische Federatie
Farid was aanwezig op onze Cloud Day en sprak daar over onze samenleving van de toekomst. Voor een zeer uiteenlopend publiek uit diverse sectoren vertelde hij daar een erg aanstekelijk verhaal over de rol van technologie en de kansen die bijvoorbeeld big data en machine learning bieden. Zijn bevlogen en authentieke manier van spreken kon op veel enthousiasme rekenen onder onze klanten, partners en overige aanwezigen."
Wilfred Scholman
Country Leader Oracle Nederland
“Farid showed genuine interest in our company and its vision and moderated the debate in a very dynamic, inspiring and energetic way. Besides that, his short introduction presentation about global trends and challenges was spot on”
Atzo Nicolaï
President DSM The Netherlands